Videoita vammaisten elämästä

Tärkeintä työssämme ovat ihmiset.

Vammaisten ihmisten elämä on monissa maissa hankalaa. Jokaisen elämässä on kuitenkin myös onnea ja iloa. Tällä sivulla on videoita vammaisista ihmisistä, jotka asuvat eri maissa. Heidän kanssaan me teemme työtämme.

Liikuntavammaisille etsitään töitä Sambiassa

Sambialainen Linah Musisika on maanviljelijä. Linah haluaa parantaa vammaisten ihmisten elämää. Hän on liikuntavammaisten ihmisten järjestön puheenjohtaja omassa kylässään.

Liikuntavammaisten ihmisten järjestö etsii vammaisille ihmisille työtä ja tekemistä Linahin kylässä. On tärkeää, että vammaiset henkilöt voivat ansaita omat rahansa. Liikuntavammaisten ihmisten järjestö auttaa vammaisia ihmisiä niin, että he voivat viljellä maata, hoitaa karjaa, kasvattaa kaloja, laittaa ruokaa ja myydä sitä.

Linah Musisika käy paljon kirkossa. Hän myös kehittää pelloilla käytettäviä lannoitteita ja edistää naisten asemaa.

”Vaikka olemme liikuntavammaisia, olemme myös osa tätä kylää”, hän sanoo.

Video: Veera Lehto-Michaud

Kuurot taiteilijat haluavat myydä tauluja

Robert Malemia ja Rodicken Chimenya ovat kuuroja taiteilijoita Malawista. He maalaavat tauluja Blantyren keskustan ulkopuolella. Blantyre on Malawin pääkaupunki. Robert haluaisi perustaa kaupungin keskustaan ateljeen, eli paikan, jossa kuurot taitelijat voivat maalata ja myydä taulujaan.

Robert ja Rodicken ovat perustaneet yhdessä yrityksen. Yksin yrittäminen on kuuroille vaikeaa, mutta he auttavat toisiaan. Kuurojen on vaikeaa saada töitä Malawissa. Suomen Kuurojen liitto ja Malawin kuurojen liitto auttavat kuuroja pääsemään töihin Malawissa.

Video: Veera Lehto-Michaud

Kehitysvammaiset auttavat toisia kehitysvammaisia

Jane Akinyi on kehitysvammainen ihminen Keniasta. Hän matkustaa ympäri Keniaa ja kertoo ihmisille, että myös kehitysvammaisilla ihmisillä on oikeuksia. Jane tapaa usein nuoria kehitysvammaisia ihmisiä ja antaa heille rohkeutta puolustaa itseään.

Jane myös kertoo toisille kehitysvammaisille, että myös vammaiset ihmiset voivat löytää töitä.

”Olen iloinen kun saan auttaa muita”, Jane sanoo.

Video: Veera Lehto-Michaud